Nopea, edullinen ja asiantunteva palvelu!
VALIKKO

Huippuimuri +tarvikkeet

Laadukkaat Vilpe huippuimurit sekä läpiviennit ja asennustarvikkeet.

Valitse EC huippuimuri, kun haluat hyvää energiatehokkuutta, sekä hiljaisempaa äänitasoa.

Ac huippuimureihin löytyy laajemmat valikoimat yhteensopivia liesikupuja.

Huippuimuri

Huippuimurin etu verrattuna omalla moottorilla toimivaan liesituulettimeen on käyttömukavuus. Hiljainen ja tehokas huippuimuri imee käryt keittiöstä ilman kovaa meteliä. Toisissa kohteissa huippuimurilla voidaan myös hoitaa koko asunnon ilmanvaihto.

Katso tästä liesikuvut huippuimurille

Huippuimuri on monen asunnon ilmanvaihdon kulmakivi.

Mutta mikä se on, miten sen tyypin tunnistaa ja miten se voi vaihtaa?

Huippuimuri liesituulettimen kanssa

Vaikka huippuimureita voidaan käyttää moneen erilaisen ilmanpoistoon, on huippuimurilla kaksi pääasiallista käyttötarkoitusta suomalaiskodeissa.

1.Ilman poisto lieden päältä

2. Asunnon ilmanvaihdon hoitaminen

Toisinsanoen huippari voi toimia joko suoraan keittiön ilmanvaihdon hoitavana laitteena liesituulettimen kautta, tai koko asunnon poistoilman imussa joko liesituulettimen tai erillisen ohjaimen avulla.

Kun huippiuimuria käytetään liesituulettimen kanssa, saadaan muutama tärkeä etu omamoottorilliseen malliin verrattuna.

Eli hiljaisempi äänitaso on se miksi useimmiten huippuimuriin päädytään. Omamoottoriset liesituulettimet ovat väistämättä äänekkäämpiä ja sitä kautta käyttömukavuus paranee huippuimuria käytettäessä.

Toinen hyvä puoli on mahdollisuus vaihtaa pelkkä huippuimuri tai pelkkä liesikupu halutessaan. Tällöin voi esim heikkoa imutehoa parantaa vaihtamalla tehokkaamman imurin.

Huippuimuri asunnon ilmanvaihtolaitteena

Uudiskohteissa harvinaisempi, mutta varsinkin 1980-2000 luvun rivitaloissa erittäin yleinen tapa hoitaa asunnon ilmanvaihto on ollut huippuimuri. Tällöin huippuimuri on usein ohjattu liesituulettimesta, ja liesituulettimen avulla ohjataan koko asunnon ilmanvaihtoa. Käytettävät liesituuletinmallit ovat näissä tapauksissa säätöventtiilimalleja.

Jos asunnossa on huippuimuri, onkin ensisijaisen tärkeää ennen liesituulettimen vaihtoa varmistaa imeekö se vain keittiöstä vai myös muista tiloista.

Huippuimurin asennus

Huippuimuri asennetaan useimmiten katolle. Tällöin tarvitaan sekä huippuimuri, sille sähkö, että oikeanlainen läpivientikaulus, jonka avulla huippuimuri tuodaan katon läpi tiiviisti.

Eri kattomateriaalielle on omanlaisensa läpivientikaulukset, joten kattomateriaalin selvittäminen etukäteen helpottaa valintaa.

Asennus on jätettävä osaavan sähköasentajan harteille, jotta voidaan varmistua turvallisesta ja pitkäikäisestä ratkaisusta.

Huipparin ohjaus

Huipparin ohjaus toteutetaan joko liesikuvulta tai erillisellä ohjaimella. Molemmissa on toki puolensa, mutta yleisesti ohjaus liesikuvussa on järkevämpää suuremman valikoiman vuoksi. Erillisillä ohjaimilla on luonnollisesti ohjattava huipparia silloin, kun huippuimuri ei ime lieden päältä.

Näytetään kaikki 7 tulosta

Witt Eico Franke Vallox Savo Thermex Vilpe Lapetek