Nopea, edullinen ja asiantunteva palvelu!
VALIKKO

Talotuuletin

Talotuulettimet nopeasti jokaiseen kohteeseen, jossa asunnon ilmanvaihto hoidetaan yhdellä liesituulettimeen integroidulla laitteella.

Klikkaa tästä talotuulettimiin!

Talotuuletin on useimmiten 90-luvun rivitaloissa käytetty ilmanvaihtoratkaisu, joka on tekemässä uutta paluuta helpon asennuksen ja pienen  tilantarpeen ansiosta.

Talotuulettin toimii pienenä ilmanvaihtokoneena siten, että laitteeseen tulee putket esimerkiksi wc/kylpyhuonetilasta sekä vaikka vaatehuoneesta. Näiden lisäksi talotuulettimessa on yksi poistoputki, jonka kautta ilma ohjataan ulos. Tämä on siis melko loogista ja simppeliä. Liesituuletin normaalisti ei omaa kuin yhden poistoputken.

Onko asunnossani talotuuletin?

Kuinka talotuulettimen sitten tunnistaa?

Jos pääset tutkimaan liesituulettimen “yläpuolelle”, näet ylläolevan kuvan kaltaisen laitteen. Jos laitteessa on useampia kuin yksi putken paikka, on kyseessä talotuuletin. Jos taas laitteessa on vain yksi putkilähtö, kyseessä on normaali omalla moottorilla toimiva liesituuletin.

Talotuulettimen hyviä ja huonoja puolia!

Talotuulettimet aiheuttavat monille harmaita hiuksia hankalan uusittavuuden vuoksi.  Vielä kymmenen vuotta sitten asunnoissa joissa ilmanvaihto ohjattiin liesikuvusta, oli lähes ainoa vaihtoehto asentaa kalusteeseen asennettava Vallox/ MUH Liesituuletin. Nykyään taas vaihtoehtoja löytyy ilmanvaihdon ohjaamiseen useita.

Pitkään oli niin että talotuuletinta ei voinut uusia kuin toisella talotuulettimilla ilman suurehkoja ilmanvaihtoremontteja. Nyt tilanne on onneksi muuttumassa! Valloxilta on tullut uutustuote – kanavapuhallin – jonka voi asentaa ec-toimisen liesikuvun ohjattavaksi. Enää ei siis tarvitse tyytyä tietyn näköiseen tuulettimeen vaan vaihtoehtoja on jo useampia! Katso tästä TÄSTÄ tarkempaa tietoa kanavapuhaltimesta, tuotesivun “liittyvät tuotteet” kohdasta voit valita sopivan liesikuvun pariksi kanavatuulettimelle.

Klikkaa tästä talotuulettimiin!

Plussapuolena ehdottomasti on edullinen hankintahinta verrattuna muihin ilmanvaihtojärjestelmiin, sekä pieni tilantarve.

Haluatko uusia talotuulettimen?

Mikäli teet keittiöremonttia, ja tahdot uusia talotuulettimella toimivan ilmanvaihtojärjestelmän toisenlaiseksi, on tässä muutamia vaihtioehtoja.

  1. Siirryt kokonaan erilliseen liesituulettimeen ja erilliseen iv järjestelmään. Tällöin talotuulettimen tilalle asennetaan pelkkä puhallinyksikkö, ja sille ohjaimet esimerkiksi keittiön seinälle. Tämän jälkeen voidaan hankkia liesituuletin omalla moottorilla ulos poistavana tai aktiivihiilisuodatuksella.
  2. Asennetaan katolle huippuimuri, joka imee samoista tiloista kuin talotuuletin aiemmin. Tämän kaveriksi hankitaan liesikupu ilmanvaihdon ohjaamiseen, jolla ohjataan jatkossakin koko asunnon ilmanvaihtoa. Tämän on tyylikkäin ja miellyttävin ratkaisu, mutta toisaalta myös työläin.

Huomaa! Muista aina taloyhtiössä tehdessäsi remonttia/muutoksia olla ensimmäisenä yhteydessä isännöitsijään ja taloyhtiöön. On äärimmäisen tärkeää, että ilmanvaihdon taso ei heikkene muutostöiden takia.

Talotuulettimen toiminta, miksi niitä on?

Miksi sitten talotuulettimia ylipäänsä on laitettu asuntoihin?

Vaikka vaihtaessa ja keittiöremonttia tehdessä talotuuletin voikin aiheuttaa harmaita hiuksia, on sen valinnalle ollut kuitenkin järkeviäkin selityksiä.

-Tilantarve. Talotuuletin on huomattavasti pienempi kuin perinteiset iv-koneet

-Teho. Talotuuletin on ollut huomattavasti parempi kuin painovoimainen ilmanvaihto

-Hinta. Talotuulettimen asentaminen on huomattavasti halvempaa kuin täysverisen iv järjestelmän rakentaminen.

Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme laittamalla sähköpostia info@liesikupu.fi tai soittamalla  010 3110 790

Vallox talotuuletin

Vallox on perinteinen kotimainen ilmanvaihdon valmistaja. Liesikupu.fi verkkokaupasta löydät helposti laadukaat Valloxin talotuulettimet ja toki muutkin liesituuletinmallit.

Witt Eico Franke Vallox Savo Thermex Vilpe Lapetek