Nopea, edullinen ja asiantunteva palvelu!
VALIKKO

Liesituulettimen tilaaminen netistä – 7 vinkkiä onnistuneeseen tilaukseen

19.1.2018

Liesituulettimen tilaaminen netistä – 7 vinkkiä onnistuneeseen tilaukseen

Laajempi valikoima, parempi ajankäyttö ja asiantunteva palvelu – Liesikupu.fi

Netistä tilaaminen on kätevä tapa säästää aikaa ja samalla tuotevalikoima on useimmiten laajempi kuin kivijalassa.

Liesikupu.fi-verkkokaupan yli kymmenen vuoden kokemus kodinkoneiden verkkomyynnistä, keittiösuunnittelijan konsultointi ja palveleva asiakaspalvelu ovat käytössäsi kaikissa liesituulettimen hankintaan liittyvissä kysymyksissä!

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua projektissasi – lisäapua saat asiakaspalvelustamme.

1. Valitse liesituuletin huolellisesti

Liesituulettimen hankinta tulee ajankohtaiseksi ainakin vanhan liesituulettimen rikkoutuessa, keittiöremontin yhteydessä ja tietenkin uudisrakennuksen keittiöntekovaiheessa. Vaihtoehtoja on paljon, ja valintaan vaikuttavat niin tekniset reunaehdot kuin ulkoiset tekijät.

Asunnon ilmanvaihtoratkaisu sanelee monessa kohteessa sen, millaista tekniikkaa kuvun sisältä tulee löytyä. Rivi- ja kerrostalossa teknisiä vaatimuksia kannattaa tiedustella isännöitsijältä tai taloyhtiön edustajalta.

Ensimmäisenä kannattaa selvittää, tuleeko liesikuvussa olla oma moottori, vai ohjataanko sillä kenties ulkoista moottoria kuten huoneistokohtaista ilmanvaihtokonetta tai katolla olevaa huippuimuria. Ulkoisen moottorin tuotetiedot ovat tärkeät kuvun valinnnassa.

Omalla moottorilla varustettu kupu voidaan yhdistää poistohormiin, joka vie käryt ulos asunnosta – mikäli tämä ei ole mahdollista, liesikupu voidaan asentaa huoneilmaan palauttavana, jolloin ilma suodatetaan hiilisuodattimen läpi. Omalla moottorilla varustetun liesituulettimen tehoissa on paljon eroja ja myös muut ominaisuudet vaihtelevat.

Teknisten vaatimusten lisäksi liesikuvun sijoittelu, liesitaso ja ulkonäkötoiveet vaikuttavat mallin valintaan. Asiantuntevalta, erikoistuneelta verkkokaupalta saat neuvoja pulmatilanteissa!

Lisätietoja liesituulettimen valinnasta löydät mm. täältä.

2. Suunnittele ja mittaa

Liesikuvun koko voi tulla yllätyksenä, jos sen on nähnyt vain netin kuvissa. Myös väri voi hiukan poiketa näytöllä näkyvästä värisävystä.

Tarkista liesikuvun mitat mittakuvasta ja vertaa niitä esim. sijoituspaikan kalusteisiin. Hyvät keittön suunnittelukuvat auttavat paljon, mikäli sellaiset ovat saatavilla. Mikä tahansa keino, jolla pystyy hahmottamaan tuotteen mitat ja muodon sijoituspaikallaan ehkäisee virheostosta.

Myös liesikuvun sijoituskorkeus on hyvä miettiä etukäteen, jolloin selviää esimerkiksi mahdollisen jatkoputken tai -vaijereiden tarve.

3. Valitse luotettava tuotemerkki ja myyjä

Markkinoilla on hurjasti eri merkkisiä tuotteita ja verkkokauppoja löytyy joka lähtöön. Pelkkää hintaa ei aina kannata pitää ainoana kriteerinä ostopäätöstä tehdessä. Esimerkiksi Liesikupu.fi-verkkokaupassa on valikoimassa vain tuotteita, joilla on erinomaisesti järjestetty tuotetuki ja takuuhuolto koko Suomessa. Lisävarusteita ja varaosia on saatavilla useimmiten vuosienkin päästä.

Verkkokaupan luotettavuutta arvioidessa kannattaa tarkistaa yhteystiedot ja maksutavat. Onko yrityksellä fyysinen toimipiste ja yhteystiedot ovat “asialliset”? Käyttääkö kauppias luotettavaa, tunnettua maksujenvälittäjää? Onko sivusto SSL-salattu?  Suojatun sivuston tunnistaa selaimen osoitekentän vieressä olevasta lukon kuvasta sekä https-alkuisesta (vertaa http) osoitteesta (lähde: Viestintävirasto).

Selkeästi ilmoitetut toimitus– ja palautusehdot sekä lain vaatima rekisteriseloste kertovat myös verkkokaupan luotettavuudesta.

4. Ole liikkeellä hyvissä ajoin

Sähkömies on tulossa huomennna, nyt tarvitaan liesituuletin ja äkkiä! Tällainen tilanne on turhankin tuttu ja toisaalta ymmärrettävä remontin ja rakentamisen kiireissä.

Jos mahdollista, liesikuvun hankinnassa kannattaa olla mieluummin hieman aikainen kuin tehdä päätöksiä viime tipassa. Suosittelemme tilaamaan sen halutun mallin riittävän ajoissa.

Lähes aina verkkokaupan mainitsema toimitusaika pitää paikkansa, tuotetta löytyy varastosta ja tilaus käsitellään nopeasti. On kuitenkin mahdollista, että jotain odottamatonta tapahtuu. Tällöin on hyvä, että aikatauluun on varattu pelivaraa pienille tai isommille vastoinkäymisille.

5. Tarkista omat yhteystiedot ja puhelinumero

Tilausta tehdessä on hyvä tarkistaa täytetyt osoitekentät ja yhteystiedot! Kauppias ei saa sinuun yhteyttä, mikäli sähköpostiin tulee näpyttelyvirhe tai annettu puhelinnumero astuukin voimaan vasta viikon kuluttua. Tuotteen toimituksen kannalta on tärkeää, että kuljetusliike saa yhteyden annettuun puhelinnumeroon – näin vältytään viivästyksiltä toimituksissa.

6. Tarkista tuote ja pakkaus sen saapuessa

Toimituksen yhteydessä, ennen rahtikirjan allekirjoitusta tulisi tarkistaa, ettei pakkaus ole saanut vaurioita kuljetuksen aikana. Mahdolliset vauriot tulee kirjata kuljettajan kanssa rahtikirjaan ennen tuotteen luovutusta – ota myös välittömästi yhteyttä myyjään, jos epäilet tuotteen vahingoittuneen.

7. Tilaa asentaja vasta, kun tuote on perillä ja tarkistettu!

Kuten aikaisemmin mainittiin, toimituksessa voi sattua yllätyksiä. Inhimillinen virhe tehtaalla, varastossa tai tilausten käsittelyssä voi aiheuttaa sen, että saat vahingossa väärän tuotteen tai tuotteesta puuttuu jokin oleellinen osa. Kuljetuksessa voi tapahtua vaurio tai viivästys. Tällaiset tilanteet ovat toki äärimmäisen harvinaisia, mutta harmitus on paljon pienempi, jos ei lisäksi tarvitse murehtia asentajan turhaa käyntiä työmaalla.


P.S.

Voit hyödyntää ohjeitamme myös muissa kodinkonetilauksissa / isommissa nettiostoksissa! Iloisia suunnitteluhetkiä 🙂

Witt Eico Franke Vallox Savo Thermex Vilpe Lapetek