Nopea, edullinen ja asiantunteva palvelu!
VALIKKO

Puuhellan liesituuletus

Liesikuvun valinta voi olla haastavaa. Varsinkin, jos käy niin, että omistaa puuhellan. Puulieden lämmöntuotto on huomattavasti suurempaa kuin sähkö/kaasuliedessä. Tästä syystä ”normaaleja” liesituulettimia ei voida asentaa puulieden yläpuolelle.

Mikä liesituuletin käy puuliedelle

Osan malleistamme voi asentaa puuhellan päälle tiettyjen edellytysten täyttyessä. Puulieden ja tuulettimen väliin tulee varata riittävästi tilaa, vähintään 1 m. Voit pyytää tuotteesta lisää tietoa liesikupu.fi asiakaspalvelusta

DIY Liesituuletin

Liesituulettimen puuliedelle voi toteuttaa myös käyttämällä ulkoista huippuimuria, jonka ohjaamiseen käytetään esimerkiksi tyristorisäädintä. Tällöin voit teettää metallista pelkän huuvan puuhellan päälle ja näin saada keittiön käryt ohjattua ulos. Kannattaa kuitenkin varmistaa aina tällaisten ratkaisujen paloturvallisuus

Puulieden lämpökuormasta.

Yleinen kysymys puulieden kanssa on se, että voiko tavallisen liesituulettimen asentaa ns omalla vastuulla. Toki se on mahdollista, mutta perinteisen liesitason tuottama lämpömäärä kohdistuu tarkasti levyjen alle, ja useimmiten vain yhdelle levylle kerrallaan. Puulieden kohdalla kaikki levyt tuottavat lämpöä, oli päällä kattilaa tai ei. Lisäksi ainakin jossain vaiheessa puuhellan lämpötila nousee hyvin korkeaksi. Tällöin lämmön noustessa ylöspäin liesituulettimien muoviosat eivät kestä kuormaa. Näissä tapauksissa rikkoutuu joskus myös liesikuvun elektroniikkaa.

Puuliesi ja ruoanlaitto

Puuliesi tuo tunnelmaa! Tämä on täysin selvä asia, joka kannattaa ottaa huomioon keittiötä suunniteltaessa.

Jokaisen ruoanlaittajan unelma on keittiö, jossa on puuliesi hitaaseen hauduttamiseen, kaasuliesiu ruoanlaittoon ja sähköliesi helppoon arkikokkailuun. Harmillisesti tässä liesituuletuksen kohdalla tulee vähän haastetta, joka pakottaa valitsemaan toisinaan ulkonäöltään erilaisia malleja kuin olisi muuten ollut suunnitelmissa.

Witt Eico Franke Vallox Savo Thermex Vilpe Lapetek