Nopea, edullinen ja asiantunteva palvelu!
VALIKKO

Kattoon asennettava liesituuletin

Liesituuletin kattoon

Liesituuletin kattoon. Upea ja tyylikäs kattoon asennettava liesituuletin on ollut viimevuosien hitti monessa kodissa. Syy on ilmiselvä. Kattoon integroitu liesituuletin tuo avaruutta keittiöön ja on tyylikäs sisustuselementti.

Kattomallisen liesituulettimen asennus.

Kattoon asennettu Thermex Passat

Kattomallisen liesituulettimen asennus voidaan toteuttaa kahdella eri tavalla.

  1. Asennus kattoon, kuten kuvassa. Tällöin katon sisällä on oltava riittävästi tilaa tuuletinyksikölle.  Asennuksesta tulee siisti ja hillitty. Kattotuuletin piiloutuu samaan tasoon ympäröivän katon kanssa. Huomioi tuulettimen runkokorkeus.
  2. Asennuskotelon käyttö. Mikäli katon sisällä ei ole riittävästi tilaa asentaa liesituuletinta, tai kun käytetään aktiivihiilisuodatinta huoneilmaan palauttavana, voidaan hankkia asennuskotelo. Tällöin asennuskotelo asennetaan kattoon ja liesituuletin sen sisälle. Asennuskoteloita on saatavilla moniin malleihin, sekä sellaisen voi rakentaa itsekin.

Kattoliesituuletin ilmanvaihtoon.

Kattoliesituulettimissa tarvitaan suurempaa imutehoa kuin lähellä liesitasoa olevissa tuulettimissa. Kattoliestuulettimet ovat kauempana tasosta, sekä niissä yleensä käytetään ns reunaimutekniikkaa, jolloin käryt pitää imutehon avulla saada liesituulettimen reunan yli laitteen sisälle. Kannattaa siis varmistaa, että asunnossa jossa liesituulettimesta ohjataan koko asunnon ilmanvaihtoa, käytetään riittävän tehokasta huippuimuria. Imutehoa voidaan myös liesituulettimelta tulevalla kärkitiedolla helpottaa kohteissa joissa ilmanvaihtokone hoitaa poistoilmanvaihdon. Suosittelemme ottamaan yhteytta asiantuntijaan aina kun hankitaan kattomallista liesituuletinta huippuimurin ohjauksella.

Kattoon asennetun liesituulettimen puhdistus.

Kattomallisissa liesituulettimissa puhdistaminen on hieman haastavampaa kuin tavallisissa, joihin pääsee käsiksi helposti. Kuitenkin puhdistusta on helpotettu monissa malleissa esimerkiksi rasvasuodattimen puhdistusmuistuttajalla. Suositeltavaa olisi pestä rasvasuodattimet kerran kuussa astianpesukoneen ylätasolla miedolla pesuaineella.  Lisäksi tuulettimen pinnat kannattaa puhdistaa samalla, vaikka niihin ei usein kovinkaan herkästi jää epäpuhtauksia.

Aktiivihiilisuodattimien vaihdot kannattaa toteuttaa noin 3-4kuukauden välein jotta imuteho säilyy mahdollisimman hyvänä. Kattotuulettimissa kannattaa myös harkita pitkään kestävää Plasmasuodatinta, joka poistaa epäpuhtaudet huomattavasti tehokkaammin kuin perinteinen aktiivihiilisuodatin. Plasmasuodattimen vaihtoväli on jopa 10 vuotta.

Liesituuletin kattoon asennuksen huomiot

Liesituulettimen asennus on yleensä melko suoraviivainen ja simppeli prosessi. Kattomallien kanssa on kuitenkin vähän enemmän huomioitavia asioita kuin seinäasenteisten liesituulettimien kanssa.

1.Tila. Laitteelle on oltava riittävästi tilaa katon sisässä.. Lisäksi tilaa on oltava riittävän suurelle iv-putkelle.

2.Teho ja korvausilma. Kun kattomallit vaativat aina suurta imutehoa, tarvitaan myös paljon korvausilmaa. Varmista siis että asuntoon pääsee ilmaa esteettä korvaamaan liesituulettimen imemää ilmaa.

3.Paino. Kattomallinen liesituuletin painaa melko paljon (20-40kg) joten kattorakenteen on oltava riittävän kestävä.

Witt Eico Franke Vallox Savo Thermex Vilpe Lapetek